ORL

Respirația orală este foarte des întâlnită în rândul copiilor, aceasta contribuind la apariția disfuncționalităților dento-maxilare și la întreținerea lor.

Respirația orală și problemele de natură ortodontică sunt strans legate între ele. Primul consult medical ortodontic trebuie să aibe loc în jurul vârstei de 7 ani, varstă la care se pot depista aceste probleme. Prin tratamentul ortodontic corespunzator putem ajuta la imbunătățirea funcției respiratorii.

 

LOGOPEDIE

Majoritatea pacienților cu probleme de dezvoltare a maxilarelor  prezintă și dificultăți ale vorbirii sau pronunției anumitor sunete. Obiceiurile vicioase precum, suptul degetului sau deglutiția inflantilă accentuează tulburările de vorbire. De aceea, este foarte important ca tratamentul ortodontic să meargă în paralel cu cel logopedic; între medicul ortodont și logoped trebuie să existe o strânsă colaborare.

PEDIATRIE SI MEDICINA DE FAMILIE

Medicii de familie, dar si medicii pediatrii au in grija pacienti inca de la nasterea acestora. Asociația Americana de Ortodonție  recomanda ca primul consult ortodontic sa fie facut in jurul varstei de 7 ani. Medicul curant trebuie să observe dezvoltarea copilului și să îl îndrume spre cabinetul de ortodonție. Este posibil, ca la aceasta varsta, pacientul sa nu necesite inceperea unui tratament ortodontic activ, insa este important ca acesta sa fie monitarizat la intervale regulate de timp pentru a preveni eventualele probleme.

CHIRURGIE MAXILO FACIALA 

In anumite cazuri, pacientii adulti necesita ca tratamentul ortodontic sa fie completat cu o interventie de chirurgie ortognata.  Aceasta este necesara atunci cand pacientul prezinta o discrepanta intre maxilar si mandibula, iar tratamentul ortodontic nu poate rezolva ocluzia pacientului sau poate compromite estetica faciala.

PARODONTOLOGIE

Unul dintre principalele motive de pierdere timpurie a dentitei o reprezinta boala parodontala. La nivel mondial se estimeaza ca peste  70% din pacienti prezinta probleme parodontale in momentul in care se prezinta la medicul stomatolog din cauza pierderii unuia sau a mai multor dinti. Tratamentul ortodontic poate ajuta la amelioararea bolii parodontale si stoparea avansarii acesteia rezolvând pricipalele cauze ale apariției i acesteia : trauma ocluzala, parafunctiile, obiceiurile vicioase si anomaliile dento-maxilare.

Menu