APARATUL METALIC

Aparatul metalix este confecționat din oțel inoxidabil; este tipul de aparat pe care îl recomand în cazul copiilor și adolescenților, putând fi / accesorizat / cu elastice colorate, oferind un zâmbet vesel, copilaros.

APARATUL ESTETIC (CERAMIC SAU DIN SAFIR)

Este o variantă mai puțin vizibilă, bracketsii sunt transparenți, ei iși mențin aspectul pe toată perioada tratamentului. Elasticele care țin arcul în bracket se poate îngălbeni, din acest motiv sfătuim pacienții să consume cu prudență alimente ssau băuturi colorate ( cafea, vin roșu, ceai
negru, condimente gen curry ). Aparatul estetic este ales în general de către adulți sau adolescenți cu ceințe estetice ridicate.

APARATUL LINGUAL

Este ipit pe interiorul dinșilor, fiind cea mai estetică variantă de tratament ortodontic. Avantajul său este clar partea estetică, îl recomandăm de obicei adulților care iși dorescu un aparat / invizilibil/. Aparatul lingual are și dezavantaje : o acomodare prelungită, costuri ridicate ale tratamentului, tulburări de fonație și o tehnică de lucru mai dificilă.

APARATUL AUTOLOGATURANT ( DAMON )

Este disponibil în varianta estetică sau de metal. Este un sistem diferit de aparatele clasice, forțele sunt blânde, reduse, arcurile avand o capacitate mai ridicată de a expansiona arcada, tratamentul se reduce ca și timp, iar frecvența activărilor scade. Există situații care se pretează foarte bine pentru tratamentul cu acest sistem, in principiu cazurile care sunt la limita extracțiilor – non extracților. Pentru tratamentul cu acest sistem, dacă acesta este și cazul dvs, medicul vă va propune aparatul DAMON.

SISTEMUL EASY DRIVER

Este un sistem de ancoraj scheletal ce presupune inserția unor miniimplanturi în cerul gurii și confecționarea unui aparat ce iși exercită foțele pe aceste mini implanturi. Anumite mișcări ale
dinților/oaselor necesită un ancoraj crescut, acest sistem este extrem de eficient pentru tratamentul ortodontic. Mini implanturile BENEFIT oferă de a fi ușor aplicate și minim invazive.

Este o opțiune inovatoare, sigură și rapidă ce ne oferă multiple avantaje în tratamentul ortodontic ( disjuncție maxilară la vârsta adolecentă unde suturile au un grad ridicat de osificare; distalizarea  arcadei cu obținerea spațiului pentru alinierea dinților, mezilaizarea arcadei în cazul anodonțiilor , evitând inserarea implanturilor dentare).

Menu