Consulatatia primara:   Dupa completarea fisei de consulatatie, se va realiza examinarea propriu-zisa. Vi se va explica necesitatea inceperii sau temporizarii tratamentului precum si riscurile care pot sa apara in absenta acestuia. Pacientul este incurajat sa isi exprime propriile dorinte si asteptari in ceea ce priveste rezultatul tratamentului. Tot la prima consultatie se vor lua niste amprente pentru confectionarea unui model de studiu, se vor efectua fotografii intra si extraorale, iar pacientul va primi o trimitere pentru efectuarea unor radiografii.

Consultatia secundara: Prezentarea si explicarea in detaliu a planului de tratament, realizat e baza analizarii fotografiilor, radiografiilor, si a modelelor.

Aplicarea aparatului:  Dureaza aproximativ 45 min. Dupa curatarea suprafetelor dentare, se lipesc bracket-urile pe dinti, procedura complet nedureroasa. Pacientul primeste instructiuni privind igiena, alimentatia, precum si sfaturi pentru a trece mai usor peste perioada de acomodare cu aparatul.

Controalele si activarile lunare: Se realizeaza la interval de timp ce variaza intre 3 si 6 saptamani, in functie de etapa de tratament.

Sedintele de profilaxie(de igienizare) se recomanda a se realiza o data la 3 luni, sa in functie de necesitatea individuala

Indepartarea aparatului: Sedinta nedureroasa, urmata de igienizare si aplicarea contentiei

Etapa de contentie (de mentinere a rezulatatului obtinut): In general pe spatele dintilor inferiori este aplicata o sarmulita subtire, cu care va veti acomoda foarte usor, care nu se vede si nu impiedica realizarea unei bune igiene. La dintii superiori se confectioneaza cel mai frecvent o gutiera transparenta ce acopera doar dintii si este purtata conform instructiunilor medicului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu